Aanbevelingen

een mens kan veel, maar niets lukt
zonder toeval en geluk’
( Wadwicht - Geloof )

Op deze pagina vind je ervaringen van mensen waarmee ik al eerder heb samengewerkt. Deze mensen vertellen je op welke manier ik iets voor hen heb betekend, inzake coaching of inspiratie. Ik hoop dat hun verhalen jou helpen om een beeld te krijgen, van mij en mijn werkwijze. 
Regnier ten Haaf
Global Sales Manager

Tijdens een lang weekend weg naar Waddenland kwam ik in een B&B in aanraking met Inge’s gedichten. Ze maakten indruk op me, de korte pakkende teksten met dito foto’s. Ze bleven in mijn hoofd ronddwalen. Nieuwsgierig ben ik op onderzoek gegaan, wie is deze Inge Zwerver?

In mijn huidige leven verandert er veel, strategische bakens die verzet (moeten) worden, een corona tijdperk, niet meer fysiek mogen reizen. Dit alles gaf mij veel onrust. Doe ik alles nog wel met plezier, wat gaat er (definitief) veranderen door Corona en wil ik dat wel ? Ik had iemand nodig om met mij een reis aan te gaan, te beginnen in mijn verleden naar het heden en richtinggevend naar de toekomst. Ik had moed gehaald uit de gedichten van Inge, vond rust op en rond het wad.

Wat volgde was een serie gesprekken met Inge, lopend langs het wad of in haar schrijvershuisje aan de sloot. Na wederzijds vertrouwen zijn we de reis aangegaan. We hebben voor afslagen en rotondes gestaan en een nieuw stuk weg bestraat. Ik weet nu weer wat ik van binnen wil, wat ik mag en soms ook moet.

Ik ben dankbaar dat ik Inge heb ontmoet omdat zij mij weer de goede richting heeft gewezen, ik ben weer op de goede weg.

Jolanda Dijkhuis
dorpencoördinator & procesbegeleider

'Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met Inge, toen ik pas was gestart met mijn bedrijf en daarin voor mezelf nog wat zoekend was. Mijn beeld van Inge was dat zij alleen maar leuke dingen deed en dat bleek ook te kloppen. Daarin zitten voor mij een aantal zaken die iets zeggen over Inge: ze creëert haar eigen pad, ze volgt niet alleen haar hart, maar doet de dingen ook met bezieling en ze weet te inspireren op een hele authentieke en warme manier. 

 

Ze heeft mij enorm geholpen, door mij als persoon te zien en in mijn talent te geloven. Hierdoor heb ik het vertrouwen gekregen om vol te gaan voor een opdracht waarin ik nog geen enkele ervaring had.'

Anoniem

'Even buiten de hectiek van alle dag heb ik een aantal gesprekken met Inge gehad in haar huisje aan de sloot. Al dan niet genoodzaakt kan ik op een kruispunt in mijn werkzame leven komen te staan. De gesprekken met Inge lieten me weer beleven bij welke vraagstukken mijn ogen gaan glinsteren en bij welke vraagstukken ik vooral een verantwoordelijkheid voel. Met die bagage ga ik de toekomst weer open tegemoet'  

Eveline Hage
assistant professor in Change Management Rijksuniversiteit Groningen

 

'Ik heb Inge leren kennen toen ze een tablet cursus ontwikkelde, organiseerde en onderwees voor 65+-ers zonder computerervaring, bijna tien jaar geleden. Ik was als PhD student bij het project betrokken en werd ingezet als cursus assistent.

 

Ik vond Inge invoelend, geduldig en begripvol. Ze voelde heel goed aan wat de groep nodig had en aankon. Wanneer het te snel ging paste ze aan en remde ze af. Vragen nam ze serieus, net als de emoties, spanning, frustratie en onzekerheid, die soms om de hoek kwamen kijken. Ze bagatelliseerde niks. Dankzij deze kwaliteiten bloeiden deelnemers op.

 

Later, tijdens haar werk voor de Vereniging Groninger Dorpen, heb ik haar leren kennen als een gedreven verbinder, met overzicht en creatieve inspiratie. Een ondersteunende leider, die anderen in hun kracht zet om lokale doelen te bereiken. Altijd met de pootjes in de klei.

 

 

Mayke Zandstra 
projectleider in dorpen en wijken, initiatiefnemer Enne Jans Heerd Maarhuizen 

'Inge is iemand waar ik grote bewondering voor heb. Zelfs al toen ik haar nog nooit ontmoet had, maar haar volgde via de sociale media. Ze werkt vanuit een sterke overtuiging en authenticiteit die aanstekelijk is en veel vertrouwen wekt. Ik heb Inge goed leren kennen toen ze mijn collega was bij Groninger Dorpen. Ze bood me daar regelmatig een luisterend oor en nuchtere, maar aandachtige relativering die mij weer met twee benen op de grond zette. Wat Inge bijzonder maakt, is dat ze in staat is verbinding te maken met en tussen allerlei verschillende soorten mensen. Dat in combinatie met haar liefde en talenten voor kunst, natuur en verhalen en mensen maakt haar tot een fijne en inspirerende gesprekspartner en richtinghelper.'