Publieksprijs AMAI AWARD 2022!

Glans


ik wil zo graag

de glans terug

het simpele

het blije

niet het moeten

maar het vrije

ergens

tussen taak en tijd

raakte ik

het kwijt


Afgelopen zaterdag heb ik de AMAI AWARD 2022 gewonnen voor het beste Nederlandstalige gedicht van een dichter op Instagram, van het afgelopen jaar. Met 27.000 stemmen won ik met mijn gedicht GLANS de publieksprijs. Stemmers konden kiezen uit een longlist, welke was vastgesteld door een vakjury.


AMAI staat voor Alle Monden Award Instagram en is een landelijk initiatief van het inspiratiecollectief ‘Alle Monden’. De verkiezing is in het leven geroepen om de vele online dichters en quoters op Instagram onder de aandacht te brengen van een nog groter publiek. De uitreiking vond plaats in Theater De Fransche School te Culemborg. Er zijn deze avond zeven awards uitgereikt, in verschillende categorieën. Vanwege persoonlijke omstandigheden kon ik niet bij de uitreiking aanwezig zijn, maar de prijs werd mij persoonlijk thuis overhandigd.


Het winnen van de AMAI AWARD 2022 vind ik een landelijke erkenning. Ik ben ontzettend blij met het gegeven dat een trouwe achterban massaal op mijn gedicht heeft gestemd. Iedereen die een stem heeft uitgebracht wil ik dan ook hartelijk bedanken.


Op de foto zie je links Ronald Wijnia (@Taaltriggert) en rechts Wichard Krijger (@Krijgerij). Hieronder zie je een afbeelding met alle winnaars. Als meer wilt weten over AMAI, bezoek dan de website.

De AWARD krijgt een ereplekje in mijn schrijvershuisje bij de sloot.


AMAI AWARD in het nieuws:

De Volkskrant 

'Op het winnende gedicht stemden 27 duizend liefhebbers. ‘We hadden die zaal twee of drie keer kunnen vullen.’

Dagblad van het Noorden

'Dichter Inge Zwerver uit Onderdendam wint AMAI Award 2022. Het beste Nederlandstalige gedicht op Instagram.'

Meppeler Courant

'In de categorie Gedicht ging de juryprijs naar Christianne Scholtens (@dromendrinkenalsontbijt) en de publieksprijs naar Inge Zwerver (@wadwicht).'

Eemskrant

'Dichter Inge Zwerver uit Onderdendam wint AMAI AWARD 2022'