Wadwicht, alles opgeteld

Laat ik maar beginnen met mijn conclusie: alles bij elkaar opgeteld zijn er voor Wadwicht hele mooie dingen gebeurd het afgelopen jaar. Gevoelsmatig was het echter een stiller jaar. Vanwege alle coronaperikelen en de nodige aandacht voor mijn gezin met drie jong volwassenen. En verder. Rouwen omdat mijn moeder was overleden. Overspannen zijn en terugkomen. Mijn reguliere werk voor Groninger Dorpen. En toch was er ruimte genoeg om na enkele jaren van groei, Wadwicht simpelweg een stevig onderdeel van mijn leven te laten zijn.


Reacties van de lezers van mijn gedichten en bundels, zijn ervaringen die me het dierbaarst zijn. Dit wil ik toch in het bijzonder noemen. Regelmatig sturen mensen mij hun persoonlijke verhaal, vaak na het lezen van een gedicht. Ik ben dankbaar dat lezers levensverhalen met mij delen. De openheid en het intense ervan ontroeren me en ze inspireren mij om door te gaan met het schrijven van gedichten.

Ook mijn ervaringen als Coach zijn gouden stipjes in de tijdlijn van 2021.
'Wat volgde was een serie gesprekken met Inge, lopend langs het wad of in haar schrijvershuisje aan de sloot. Na wederzijds vertrouwen zijn we de reis aangegaan. We hebben voor afslagen en rotondes gestaan en een nieuw stuk weg bestraat. Ik weet nu weer wat ik van binnen wil, wat ik mag en soms ook moet.'

'Even buiten de hectiek van alle dag heb ik een aantal gesprekken met Inge gehad in haar huisje aan de sloot. Al dan niet genoodzaakt kan ik op een kruispunt in mijn werkzame leven komen te staan. De gesprekken met Inge lieten me weer beleven bij welke vraagstukken mijn ogen gaan glinsteren en bij welke vraagstukken ik vooral een verantwoordelijkheid voel. Met die bagage ga ik de toekomst weer open tegemoet' 

Mensen helpen richting te geven aan hun persoonlijk, soms nog verstopt verlangen is iets wat steeds meer op mijn pad komt en wat mij verwarmt en een fijn gevoel van zingeving geeft.


Onder 2022 vind je een terugblik hoogtepunten Wadwicht 2021!

2022
Voor het fonkelnieuwe jaar 2022 wens ik jullie allemaal veel mooie poëzie en veel 'wadden' toe. Wees ruimdenkend. Hoop. Geef. Zorg goed voor de aarde en geloof in de mensen om je heen. Hoe anders ze soms ook zijn. 
Zoek zo nu en dan de ruimte op van het mooie waddengebied, of andere stille plekken op het platteland. Want daar ervaar je wat er werkelijk toe doet.


Omhels


omhels de mensheid

zonder oordeel


durf nieuwe talen

te verstaan


herken jezelf

in vreemde ogen


laat verschillen

maar bestaan

-

omhels de wereld

onbevangen


wees nieuwsgierig
blijf verlangen


Terugblik hoogtepunten Wadwicht 2021

Maart
Ode aan het Landschap, Visit Wadden.

April
Nieuwe Wadkaarten.

Lancering tweede dichtbundel 'Hier waait de Wind'. Met Biblionet Groningen.

Mei
Interview en winactie Visit Wadden.

Boekenweek aftrappen met Boekhandel Boomker in Haren.

Juni
Mijn gedicht in Arrivatrein Het Wad.

September
​Lancering nieuwe website.

Heropening boerderij De Haver. Een bijzondere Gedicht in Opdracht. 

Certificaat Lifecoach behaald. 


Oktober
Mijn gedicht in 'Eigen land'.

November
Mijn gedicht 'De Sterken' voorgedragen in de Tweede Kamer door Sandra Beckerman.​


Boekpresentatie 'Groningen, literaire reis door de tijd' in het kerkje van Leegkerk. In deze bloemlezing staat ook mijn gedicht 'Magie'. 

December
Gedicht voor start verbouwing Maarhuizen. Een bijzondere Gedicht in Opdracht. 

Jochem Myjer leest mijn dichtbundel.
​(van deze foto word ik me toch een potje blij!)

Liefs!

Wadwicht Inge Zwerver