Droom, durf, doe

Voor mij als schrijver was 2019 een bijzonder jaar. Een keerpunt.

Na jarenlang dromen, volgden eind 2018 de eerste stappen naar durven en doen. Zonder al te veel verwachtingen, simpelweg blij met het creatieve proces, bracht ik op 1 maart 2019 mijn eerste gedichtenbundel uit. Dichter bij het Wad. Het werd een dag om nooit te vergeten. Het was niet alleen de geboorte van mijn boek, het voelde ook als een geboorte van mijn kunstenaar zijn. En dat met zoveel dierbare mensen om me heen.

Er opende deze dag een extra luikje in mijn ziel, een extra laag in mijn leven. 


Het uitgeven van de bundel bleek de start van een gedroomde, maar onverwachte wending in mijn leven.  

Er volgen vele mooie schrijversmomenten; persoonlijke reacties van lezers, de verkoop van mijn boekje in ontzettend leuke boekwinkels (zelfs op de Waddeneilanden!), het feit dat mijn bundel binnen een jaar een vierde druk heeft, de radiouitzending met de Noordmannen op Rottumeroog en Rottumerplaat, de mensen die ik daar heb leren kennen, de expositie in de Petruskerk van Pieterburen, de gedichtenwedstrijd, mijn gedichten als steun voor de Week van de Dementie bij De Hoven.

Ik kan niet anders dan dankbaar terugkijken op het jaar dat achter me ligt.


Maar nu, een fonkelnieuw jaar ligt voor me. Ik realiseer me heel goed dat het durven en doen van het afgelopen jaar, ooit begonnen is met dromen. Wil ik vooruit, dan zal ik me weer open moeten kunnen stellen voor nieuwe dromen. Misschien een tweede dichtbundel.  Of, ga ik voor een andere droom?


Mijn eenzame verblijf in het Huisje aan de Dijk heeft mij erg geïnspireerd. Ik heb zelf het idee dat mijn nieuwe droom daar is gestart. De komende tijd ga ik vaak het wad opzoeken. De stilte, de leegte, de ruimte. Daar hoop ik te vinden wat ik aan woorden, zinnen en regels wil gaan delen en in welke vorm ik dat wil gaan doen.  Een eerste schets zit in mijn hoofd. Eerst nog een beetje doordromen en dan, gesterkt door het afgelopen jaar, ga ik vast en zeker weer durven en doen.


Met een hartelijk 'dank je wel' voor alle support en (h)erkenning wens ik je een goede jaarwisseling en het allerbeste voor 2020. 

Droom, durf, doe!


Wadwicht

Inge